Δελτίο Τύπου – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θεοχάρη Καίτη συνοδευόμενη από την γραμματέα του Συλλόγου Όλγα Κουγιουμτζή και τον Ταμία του Συλλόγου Κωνσταντίνο Γουρδούκη, είχε προγραμματισμένη  συνάντηση στις 9/6/2022 με τον Διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μετά από αίτημα του συλλόγου.

Στο νοσοκομείο παρακολουθούνται και θεραπεύονται παιδιά και ενήλικες με σπάνια  Αθροιστικά Λυσοσωμικά Νοσήματα από την Βόρεια Ελλάδα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Διοικητής Κύριος Ν.Αντωνάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Κος Γ. Ταρασίδης, ο  Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδη διαβήτη Απόστολος Τσάπας Διευθυντής της Β‘ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ, η  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νευρολογίας Ευθυμία Βαριάμη – Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής  «Απόστολος Φωκάς» και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αιματολογίας κ. Ευθυμία Βλαχάκη – Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν:

1)      Η αναγκαιότητα δημιουργίας χώρου βραχείας νοσηλείας για παιδιά και ενήλικες ασθενείς του  νοσοκομείου

2)   Η πολύωρη γραφειοκρατική διαδικασία στο γραφείο κίνησης, η μεγάλη αναμονή άφιξης του φαρμάκου από το κεντρικό φαρμακείο του νοσοκομείου στις κλινικές

3)        Η οργάνωση της μετάβασης εφήβων ασθενών σε κλινικές ενηλίκων

4)    Πρόσληψη και εκπαίδευση νέων γιατρών για Σπάνια Λυσοσωμικά Νοσήματα

5)    Έλλειψη αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο

Η πρόταση μας για ίδρυση βραχείας νοσηλείας για παιδιατρικά περιστατικά όσο για περιστατικά ενηλίκων με χρόνια & σπάνια νοσήματα, με πλήρη εξοπλισμό όσο και εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα αποσυμφορήσει τις κλινικές του νοσοκομείου και θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση πόρων & ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ληπτών υγείας που χρήζουν επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα. Ο διοικητής του νοσοκομείου με ενδιαφέρον συζήτησε τις προτάσεις μας, υποσχέθηκε συνεχή συνεργασία και συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας βραχείας νοσηλείας για Παιδιατρικά περιστατικά. Επίσης συζητήθηκε  να οργανωθεί η μετάβαση παιδιατρικών περιστατικών. Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεχή συνεργασία με τον σύλλογο μας και τέθηκε  χρονοδιάγραμμα μέχρι αρχές Σεπτέμβρη όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για τα αιτήματα του συλλόγου.

Εν συνεχεία είχαμε επί τόπου περιοδεία στον χώρο των ΤΕΠ που γίνονται οι θεραπείες ενηλίκων ασθενών, συνάντηση με την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια Μsc Ουρανία Πεδιαδιτάκη – Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Αποστ. Φωκά» Α’ Π/Δ ΑΠΘ και τέλος με την Κοινωνική Λειτουργό Κα Γεωργία Δρόσου – Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Α Παιδιατρικής «Απόστ. Φωκά» Α’ Π/Δ ΑΠΘ.

Τέλος συμφωνήθηκε να διοργανωθεί  ημερίδα σε συνεργασία με τις κλινικές, την νοσηλευτική και κοινωνική υπηρεσία και την Διοίκηση  του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης για την μετάβαση ασθενών από τις Παιδιατρικές κλινικές  και έκδοση σχετικού έντυπου υλικού μέχρι το τέλος του 2022.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου ως PDF :

Ενδιαφέροντα