You are currently viewing Διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η Επιστημονική Ημερίδα του συλλόγου μας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Θέμα της ημερίδας  “Η εκπαίδευση ένα εργαλείο για την ενδυνάμωση των ασθενών”

Διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η Επιστημονική Ημερίδα του συλλόγου μας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Θέμα της ημερίδας “Η εκπαίδευση ένα εργαλείο για την ενδυνάμωση των ασθενών”

3η Επιστημονική Ημερίδα συλλόγου Αλληλεγγύη

Διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η Επιστημονική Ημερίδα του συλλόγου μας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ.
Θέμα της ημερίδας  “Η εκπαίδευση ένα εργαλείο για την ενδυνάμωση των ασθενών”

Εξαιρετική η παρουσίαση του Ζαφειρίου Δημήτρη καθηγητή του ΑΠΘ – διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Βλαχάκη Ευθυμίας επίκουρη καθηγήτρια Aιματολογίας του ΑΠΘ –  Β’ Παθολογική κλινική & Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Ενηλίκων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς και της Ουζούνη Αλεξάνδρας επιμελήτρια Α’ Νεφρολογικού τμήματος Γ.Ν. Καβάλας.
Σημαντική επίσης η παρουσίαση της νομικού Σαχινίδου Χριστίνας, προϊσταμένη του γραφείου προστασίας  δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας του Ιπποκράτειου Ν. Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε θερμά τη Σαββοπούλου Πέρσα πρόεδρο του “Κρίκου Ζωής” καθώς και την Αναστασιάδου Σέβη για την αξιοσημείωτη παρουσίασή τους.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάκος, ο αιματολόγος Φίλιππος Κλωνιζάκης, επιστημονικός συνεργάτης της Β΄Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς και η αντιπρόεδρος του συλλόγου HELLESCC Βάσω Βακουφτσή.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παπαδόπουλο Νικόλαο για το ξεχωριστό του βίντεο – animation για την Ν.Gaucher.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για την Νόσο Gaucher (International Gaucher Day – IGD)  όπως καθιέρωσε η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Νόσο Gaucher (European Gaucher Alliance – EGA).
Προηγήθηκε ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την νόσο Gaucher (Γκοσέ), με ειδικό περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Αφήστε μια απάντηση