You are currently viewing 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών “Patients in POWER”

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών “Patients in POWER”

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών από ολόκληρη τη χώρα, θα ενώσουν και φέτος τις φωνές τους στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power Conference, με τίτλο «Δημοκρατία στην Υγεία», την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Divani Caravel Hotel.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μέλη του Συλλόγου “Αλληλεγγύη” θα παρευρεθούν στη διοργάνωση – θεσμός για τη διεκδίκηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, η οποία διοργανώνεται για 8η χρονιά από 17μελή Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με την Boussias Communications και το Health Daily.

Ένας μεγάλος ετήσιος θεσμός που συγκεντρώνει τα μέλη πάνω από 90 Συλλόγων Ασθενών από όλη την Ελλάδα με στόχο την ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τον συντονισμό των δράσεων τους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους. Αποτελεί μια πλατφόρμα διάδρασης μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων των φορέων και Οργανισμών υγείας, της Πολιτείας και των άλλων επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ συζήτησης με στόχο τη χάραξη πολιτικών για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRΜΑ Innovation Forum (PiF).

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συμμετέχοντας σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους Συλλόγων Ασθενών με στόχο να συζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Φέτος, οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται  στη Δημοκρατία στην Υγεία και:

  • Στη συνεργασία και στο συντονισμό των σωματείων για ζητήματα υγείας οριζόντιου ενδιαφέροντος
  • Στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε θεσμούς
  • Στη συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας.
  • Στις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.
  • Στην ενδυνάμωση των ασθενών και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συλλόγων τους.
  • Στην προαγωγή και συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.

Αφήστε μια απάντηση